Encetem el treball per dissenyar la pròxima edició de la formació contínua en l’àmbit d’infància i adolescència

Andrea Ollero, vicedegana en funcions, qualifica este projecte com a consolidat, necessari i beneficiós tants per els i les professionals com per al grup poblacional al qual atenen.

La nostra vicedegana en funcions i psicòloga educativa, Andrea Ollero, ha participat en la reunió convocada per la Vicepresidència i Conselleria d'igualtat i polítiques inclusives per tal de treballar en el pròxim conveni de col·laboració per a la formació contínua de professionals de l'àmbit de la infància i l'adolescència, en l'exercici 2023. El programa formatiu, detallen des de Conselleria, està orientat, específicament, a la prevenció i protecció de la infància i adolescència, a la sensibilització sobre els seus drets i a la participació infantil, mitjançant un pla de formació interdisciplinària. Els diversos cursos estan en marxa des de fa uns anys i és que, els i les professionals que integren els set col·legis professionals que l’organitzen, han acollit molt positivament esta iniciativa. De fet, la pròxima edició seria la cinquena.

Esta trobada, realitzada el 16 de febrer en la Ciutat Administrativa 9 d’Octubre, ha servit per revisar el treball desenvolupat “el passat exercici i establir els nous elements a incorporar en el pròxim conveni, així com les àrees”, exposen des de Conselleria.

Ollero ha destacat que “es tracta d’un projecte consolidat que beneficia els i les professionals que treballen en este àrea ja que permet millorar i actualitzar els  seus coneixements i, com a conseqüència, beneficia a les persones usuàries per rebre la millor atenció possible”. A més, l’organització i disseny d’estes formacions són possibles gràcies a la “interrelació i comunicació entre els diferents col·legis professionals que la integren”.  

Representants dels col·legis professionals que treballen en el disseny d'esta formació.



Noticias relacionadas

  • 22/11/2024
X Congreso Internacional de Psicología Clínica y de la salud con niños y adolescentes

'Consideramos de gran importancia desarrollar todo un sistema de formación específico e integral en el ámbito Infanto-Juvenil teniendo en cuenta diferentes áreas de la Psicología' ha afirmado la vicedecana 2ª del COPCV, Concepción Sánchez Beltrán, en la inauguración de este evento.
Leer

  • 15/11/2024
Charla 'Esas cosas que nos pesan' a cargo de @Occimorons

Se realizará el 19 de noviembre en el Auditorio de Castellón. Actividad gratuita previa reserva de plaza.
Leer

  • 14/11/2024
GUÍA: ¿Como ayudar a los niños/as y adolescentes a sobrellevar las emergencias y desastres naturales?

Las situaciones de emergencia como la sucedida en Valencia y otras poblaciones del sureste de España dejan a las familias en una situación de vulnerabilidad y riesgo. Sufrir una emergencia de este alcance es devastador para cualquiera, pero especialmente para los niños, niñas, adolescentes.
Leer

  • 14/11/2024
Guía de ayuda psicológica para niños, niñas y adolescentes afectados por la DANA

Editada por la Sociedad Española para el Estudio de la Ansiedad y el Estrés (SEAS) y el Colegio Oficial de la Psicología de Madrid.
Leer

  • 13/11/2024
GUÍA: Acompanyament emocional a xiquets, xiquetes i adolescents en situació de crisi

Des de Save the Children s'ha publicat una guia amb pautes per a implementar espais amigables per a la infància
Leer

  • 13/11/2024
DANA- Recomendaciones generales en caso de crisis en niños, niñas y adolescentes

Parte de la población infantil puede estar sufriendo estrés. Para identificarlo, es necesario conocer las señales y saber cómo actuar. Amelia Coret, asesora del COPCV de Psicología Educativa, incide en la necesidad de crear espacios de escucha en los que puedan expresar sus emociones, que éstas sean validadas y así, dar sentido a lo vivido.
Leer