Iniciem el projecte ‘Parlem’ junt a l’Ajuntament de Gandia

Es tracta d’un servei municipal per atendre el malestar psicològic dels joves d’entre 12 i 22 anys.

José Manuel Prieto, alcalde de Gandia; Liduvina Gil, edil de Sanitat, i Andrea Ollero, vicedegana del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana, presentaren ahir, 10 de setembre, ‘Parlem’, el nou servei destinat a menors i joves de la ciutat. Per aquest motiu, la presentació es va fer davant de representants de centres escolars i de l’alumnat al qual va dirigit: persones entre els 12 i 22 anys.

El principal objectiu d’aquesta iniciativa és millorar i atendre la salud mental dels joves apropant-los l’atenció professional a punts de fàcil accés de la ciutat.

Parlem començarà a funcionar el proper 16 de setembre, no serà necessari demanar cita prèvia sinó que membres del COPCV estaran en els punts indicats de dilluns a divendres de 16.30 a 19.30 hores, facilitant que qualsevol jove que vulga, puga apropar-se i contactar amb els psicòlegs i psicòlogues que prestaran el servei. A més, també es podrà contactar telefònicament (96.295.95.99 / 623.91.52.55) o enviant un mail a parlem@gandia.org.

Segons ha reconegut l’alcalde en la presentació, “és una de les iniciatives més importants dins de l'estratègia de Salut posada en marxa pel govern municipal”. Per la seua banda, la nostra videcegana ha destacat la importància d’habilitar espais de proximitat com són els municipals, “per tal d’arribar als joves que no demanen ajuda”. També ha explicat que “s’atendrà als joves quan ho necessiten i una vegada valorada la situació per part del professional de la Psicologia, en cas de fer falta, serien derivats a altres recursos per ajudar-los en profunditat”.

 

6 archivos adjuntos

2 parlem.jpg [0,33 MB]

3 parlem.jpg [0,45 MB]

4 Parlem.jpg [0,49 MB]

5 Parlem.jpg [0,27 MB]

6 Parlem.jpg [0,37 MB]

1 Parlem.jpg [0,05 MB]



Noticias relacionadas

  • 17/09/2024
Nuevo manual de 'Buenas Prácticas en Salud y Bienestar Policial'

Elaborado por UNIJEPOL, ASEPEYO y la FEMP. Surge como una “herramienta con respuestas concretas y prácticas” para la salud de policías locales.
Leer

  • 13/09/2024
El COPCV y el Colegio de Administradores de Fincas de Alicante firman un convenio

Entre los objetivos está, el de propiciar desde la psicología, la mejora de la salud y el bienestar psicológico de los profesionales que se dedican de la administración de fincas.
Leer

  • 11/09/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. “Salut mental dels xiquets, xiquetes i adolescents. Incidència en els processos judicials”

Curso Interdisciplinar sobre infancia y Adolescencia: “Salud mental de los niños, niñas y adolescentes. Incidencia en los procesos judiciales”. Inscripción a partir de las 17:00 del 11/09.
Leer

  • 03/09/2024
Análisis de la búsqueda de ayuda de los y las jóvenes que presentan malestar emocional

La búsqueda de ayuda no es la principal opción de los y las jóvenes que presentan malestar emocional: su respuesta más habitual es el aislamiento.
Leer

  • 01/09/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Necessitat de protecció i reducció de la vulnerabilitat per raons de trastorn autolesiu sense suïcidi

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Necesitad de protección y reducción de la vulnerabilidad en la infancia y adolescencia por razones de trastorno autolesivo sin suicidio y de ideación suicida. (Inscripción 03/09 a las 17 horas)
Leer