SIMPOSI SALUT MENTAL COOPERANTS

Valencia, el próximo 19 de septiembre de 2024.

Mitjançant aquesta comunicació us informem de la celebració del Simposi Internacional sobre la Salut Mental de les Persones Cooperants, que tindrà lloc a València, el pròxim 19 de setembre de 2024.

Aquesta activitat està organitzada per la Generalitat Valenciana, a través de la Direcció General d'Inclusió i Cooperació al Desenvolupament de la Vicepresidència i Conselleria de Serveis Social, Igualtat i Habitatge i compta amb la col·laboració de l'Oficina Autonòmica de Salut Mental i Addiccions de la Conselleria de Sanitat.

El simposi s'emmarca en el context de les activitats programades per al mes de les persones cooperants, en el qual s'impulsaran diverses actuacions dirigides a visibilitzar la rellevància del treball realitzat pel conjunt d'agents de la cooperació.

El simposi està dirigit a les persones que treballen en organitzacions de cooperació al desenvolupament, al personal humanitari, als professionals sanitaris i sociosanitaris i a l'acadèmia, amb la finalitat de generar un espai de diàleg propositiu.

La salut mental del personal cooperant és un debat que ha d'abordar-se amb urgència.

L'adopció de solucions requereix la identificació dels factors de risc i del seu impacte, però també el desenvolupament d'estratègies organitzacionals dirigides a la prevenció, la preparació del personal cooperant en tècniques d'autocura o l'activació de recursos d'atenció psicosocial i de recuperació durant i després de les missions.

En el simposi comptem amb la participació de persones cooperants, representants d'ONGD, agències de cooperació, agències de Nacions Unides, l'acadèmia, personal sanitari i sociosanitari, col·legis professionals, etc.

El simposi es proposa com un lloc de trobada i debat, i té entre els seus objectius generar compromisos, enfortir aliances i adoptar solucions per a millorar el benestar psicosocial i emocional de les persones cooperants.

Informació important que cal tenir en compte:

- Data: 19 de setembre de 2024.

- Horari: 9.30 a 17.00.

- Lloc: Sala d'actes de la D.G de Salut Pública. Avda Catalunya 21. València. 46021.

- Inscripció obligatòria.

- Aforament limitat. Assignació de places segons ordre d'inscripció.

A continuació us facilitem l'enllaç al programa provisional i al formulari d'inscripció:

https://cooperaciovalenciana.gva.es/va/simposi-salut-mental-cooperants

 

 

Mediante esta comunicación os informamos de la celebración del Simposio Internacional sobre la Salud Mental de las Personas Cooperantes, que tendrá lugar en Valencia, el próximo 19 de septiembre de 2024.

Esta actividad está organizada por la Generalitat Valenciana, a través de la Dirección General de Inclusión y Cooperación al Desarrollo de la Vicepresidencia y Conselleria de Servicios Social, Igualdad y Vivienda y cuenta con la colaboración de la Oficina Autonómica de Salud Mental y Adicciones de la Conselleria de Sanitat.

El simposio se enmarca en el contexto de las actividades programadas para el mes de las personas cooperantes, en el que se impulsarán diversas actuaciones dirigidas a visibilizar la relevancia del trabajo realizado por el conjunto de agentes de la cooperación.

El simposio está dirigido a las personas que trabajan en organizaciones de cooperación al desarrollo, al personal humanitario, a los profesionales sanitarios y sociosanitarios y a la academia, con la finalidad de generar un espacio de diálogo propositivo.

La salud mental del personal cooperante es un debate que debe abordarse con urgencia.

La adopción de soluciones requiere la identificación de los factores de riesgo y de su impacto, pero también el desarrollo de estrategias organizacionales dirigidas a la prevención, la preparación del personal cooperante en técnicas de autocuidado o la activación de recursos de atención psicosocial y de recuperación durante y después de las misiones.

En el simposio contamos con la participación de personas cooperantes, representantes de ONGD, agencias de cooperación, agencias de Naciones Unidas, la academia, personal sanitario y sociosanitario, colegios profesionales, etc.

El simposio se propone como un lugar de encuentro y debate, y tiene entre sus objetivos generar compromisos, fortalecer alianzas y adoptar soluciones para mejorar el bienestar psicosocial y emocional de las personas cooperantes.

Información importante que hay que tener en cuenta:

- Fecha: 19 de septiembre de 2024.

- Horario: 9.30 a 17.00.

- Lugar: Salón de Actos de la D.G de Salud Pública. Avda Cataluña 21. València. 46021.

- Inscripción obligatoria.

- Aforo limitado. Asignación de plazas según orden de inscripción. 

A continuación os facilitamos el enlace al programa provisional y al formulario de inscripción:

https://cooperaciovalenciana.gva.es/es/simposi-salut-mental-cooperants

 

E-mail de contacto:
dgcooperacio@gva.es