Participem en el Col·loqui sobre suïcidi organitzat per la UJI

Alba Sebastián, vocal de la Junta de Govern del COPCV, ha estat en aquest acte celebrat en la Universitat el 7 d'octubre, dins la II Setmana de la Salut Mental.

La Universitat Jaume I ha organitzat, amb motiu de la celebració el 10 d'octubre del Dia Mundial de la Salut Mental, la III Setmana de la Salut Mental, una acció orientada al benestar emocional de la comunitat universitària i de la societat en general i que se suma a l'atenció i acompanyament que, durant tot l'any, s’ofereix des de l’UJI.

Una de les activitats programades és la que es va celebrar el 7 d’octubre en la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I: el col·loqui A què ens referim quan parlem de suïcidi? Claus per a la prevenció i detecció, en el qual va participar Alba Sebastián, vocal de la Junta de Govern del COPCV; junt amb Carolina de Mingo de Patim, i Carmina González, representant del Telèfon de l'esperança. La moderadora va ser Cristina Giménez, directora Acadèmica del Centre Sanitari de la UJI:

La psicòloga va contextualitzar la temàtica aportant dades entre trobem que  suïcidi és un problema de salut pública que afecta a tota la població, però sembla tindre més impacte entre la joventut. Segons l’INE, el 2022, el suïcidi va ser la primera causa de mort en persones de 12 a 29 anys i, en general, la segona causa de mort externa entre la població espanyola, el doble d’accidents de tràfic. “Múltiples factors biopsicosocials solen conjugar-se en la seua aparició que difereix segons la persona que ho experimente”.

Si parlem de l’estudiantat universitari a l’UJI – va continuar -, un 20% en l'últim estudi del Ministeri d'universitats, va dir que tenia pensaments suïcides. I en un altre estudi fer per l’UJI, un 45% informava ansietat moderada o greu i una mica més del 20% problemes de depressió greus. No estan necessàriament units, però sabem que correlacionen”.



Noticias relacionadas

  • 16/12/2024
Taller de sensibilització per a gent gran per reconeixer els senyals de la violència contra les dones

L'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquesta activitat que es realitzarà el 20 de desembre.
Leer

  • 13/12/2024
Participem en l'acte de graduació de Psicologia de la promoció 2023-2024

La vicedegana 3ª del COPCV, Mª Carmen Molés, ha donat l'enhorabona a l'estudiantat a més de recordar la importància de continuar formant-se. A més, en l'acte, ha fet entrega dels reconeixements als tres millors expedients acadèmics.
Leer

  • 26/11/2024
Los expertos recomiendan integrar la salud mental en los debates sobre clima y salud en la COP29

El cambio climático está afectando profundamente la salud mental y el bienestar psicológico y social al aumentar el riesgo de nuevos problemas de salud mental, así como la vulnerabilidad de aquellas personas que ya viven con problemas de salud mental previos y graves.
Leer

  • 26/11/2024
Contra la violencia hacia las mujeres. Rompiendo el silencio

El 28 de noviembre la Diputación de Castelló organiza una jornada integrada por la proyección de cortos, una conferencia y una mesa redonda sobre trata y prostitución en la que participará la directora Mabel Lozano. Inscripción gratuita.
Leer

  • 25/11/2024
Assistim als actes celebrats a Castelló amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere

La Psicologia i els seus professionals desenrotllem una important labor en la prevenció, atenció i intervenció d'este problema social. Mª Carmen Molés i Alba Sebastián, vicedegana 3ª i vocal del COPCV, respectivament, han assistit als actes celebrats a Castelló.
Leer

  • 21/11/2024
Se celebra en Castellón la Conferencia de Decanos y Decanas de Psicología de las Universidades Españolas (CDPUE)

La Universitat Jaume I ha acogido este encuentro al que ha asistido Mª Carmen Molés, vicedecana 3ª del COPCV, en representación a Francisco Santolaya, decano del Consejo de Psicología de España.
Leer