Sobre TDAH: “El nombre de casos diagnosticats ha crescut significativament, però no s'ha confondre'l amb un sobrediagnòstic”
Entrevista a Elena Podio i Anna Doménech, presidenta i psicòloga, respectivament, de l'Associació TDAH+16 València.
Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat segons el DSM-5, la versió 5 del Manual Diagnòstic i Estadístic dels Trastorns Mentals de l'Associació Americana de Psiquiatria (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), és definit com un trastorn del neurodesenvolupament, amb simptomatologia de falta d'atenció i/o hiperactivitat-impulsivitat, originat en la infància, interferint amb el funcionament o el desenvolupament de la persona. L’associació TDAH+16 de València s’ocupa i preocupa de les persones i familiars que tenen i conviuen amb este trastorn.
Hem parlat amb la col·legiada, Anna Doménech, psicòloga i orientadora escolar especialista en TDAH i amb Elena Podio, presidenta de l’Associació TDAH+16 per a conèixer la situació actual en este context, la simptomatologia en infància i en adults, la seua heretabilitat, si continua existint un infradiagnòstic com han manifestat en alguna ocasió; així com el paper del centres educatius en la seua detecció i atenció.
A continuació us adjuntem dos documents amb l’entrevista. Des del COPCV els volem agrair la seua participació i el gran esforç que han realitzat a l’hora de contestar les qüestions. El resultat, són dos documents molt complets, que conten amb exemples, enllaços així com bibliografia.