Mantenim una reunió amb el president del Consell Escolar de la Comunitat Valenciana

Ambdues entitats coincideixen en la importància de que psicòlegs educatius estiguen dins el Sistema Educatiu Valencià.

Recentment, hem mantingut una reunió amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana (CECV), màxim òrgan consultiu i de participació social en la programació general de l'ensenyament a la Comunitat Valenciana, a proposta de seu president, Juan Salvador Oliver. Van assistir el nostre degà Francisco Santolaya i Andrea Ollero, vicedegana 1ª del COPCV.  En primer lloc, mostrarem la nostra disposició de col·laboració amb aquest organisme agraint el poder contribuir amb el benestar psicològic i emocional de tota la comunitat educativa.

Hem acordat la necessitat de la presència de psicòlegs/as educatius als centres escolars i aquesta línia es presentarà una proposta per fer realitat aquesta iniciativa. A més, col·laborarem en la realització d’activitats formatives dirigides principalment a les famílies orientada a la prevenció dels problemes de salut mental dels adolescents. Altra proposta és la de fer una Jornada anual en col·laboració amb les dos entitats en temes que més ens preocupa com per exemple, la prevenció del suïcidi.

Ens sembla molt important poder dissenyar i desenvolupar accions que aporten coneixements i ferramentes a la comunitat educativa de caràcter preventiu. Dins d’aquests estarien els programes de benestar psicològic i emocional en els centres educatius, sempre amb la base del respecte del moment evolutiu i el desenvolupament dels xiquets, xiquetes i adolescents.

Des del COPCV continuarem treballant en aquesta direcció i esperem, poder perfilar accions conjuntes amb la CECV ja que repercutiria positivament en tota la comunitat educativa.  

Galería de fotos



Noticias relacionadas

  • 28/08/2024
La nostra vicedegana, Andrea Ollero, parla en la cadena SER sobre els 56 psicòlegs que reforçaran la salut mental en els centres educatius de la CV.

A partir del pròxim curs escolar, els centres educatius de la Comunitat Valenciana comptaran amb 22 unitats de detecció precoç de salut mental per a garantir l'atenció de l'alumnat des d'edats primerenques.
Leer

  • 19/07/2024
Encuentros en la Fundación

4ª Encuentros en la Fundación: VÍDEO - Maite Garaigordobil: ‘La psicología educativa en el bienestar, la prevención y promoción de la salud mental'
Leer

  • 03/07/2024
'Encuentros en la Fundación'. Maite Garaigordobil: '“La relevancia de la psicología educativa en el bienestar psicológico y en la prevención'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el 11 de julio a las 19:00h.
Leer

  • 23/05/2024
El contexto educativo: clave para la prevención de la conducta suicida

Así lo afirma un estudio publicado en la revista School Mental Health y llevado a cabo por psicólogos/as.
Leer

  • 23/05/2024
Resum i fotografies de la XV Jornada de psicologia, educació i municipi del COPCV

En esta trobada professional celebrada recentment, s'ha recordat i argumentat la importància del municipalisme en la societat actual.
Leer

  • 17/05/2024
DEMÀ - Jornada “Psicologia municipal. Intervenció comunitària en l’àmbit educatiu i social”

El COPCV organitza aquesta activitat la qual es realitzarà el 18 de maig al Complex Esportiu Cultural Petxina de València. Activitat gratuïta prèvia reserva de plaça.
Leer