Curso: Intervención clínica con adolescentes desde una perspectiva práctica

El curso está previsto que inicie el día 20/09/2024.

Hemos hablado con su docente para conocer mejor el curso:

 

- Quina característica principal té l’activitat i què destacaria per promocionar-la?  

El curs vol ser, fonamentalment pràctic, i vol dotar als alumnes de ferramentes per abordar el treball amb adolescents, tant en l’àmbit terapèutic, com en la intervenció en famílies.

Al curs es presentaran ferramentes procedents de diferents corrents de la psicologia com la Sistèmica, cicle vital, mediació, apego o estratègica breu.

La finalitat del curs es poder explorar l’estil terapèutic de cada professional i així trobar les ferramentes amb les que cadascú es sent més còmode.

Per altre costat, es una oportunitat per revisar i actualitzar les nostres dinàmiques professionals,  ja que l’adolescència es caracteritza per ser una part del cicle vital en que constantment estan produint-se canvis.

 

- Què caracteritza aquest curs adreçat a professionals/estudiants de psicologia?

Aquest curs recull l’experiència de 25 anys treballant amb grups d’adolescents. Però sobretot recull la coordinació amb altres companys amb els que he anat creixent com a professional i he anat adquirint recursos per millorar l’atenció en aquest àmbit.

Haver treballat a programes de mesures judicial en medi obert, programes d’inserció laboral, programes educatius en barris d’acció preferent, treball en famílies, i últimament, en centre de protecció, m’ha dona una perspectiva polièdrica de com es pot abordar el treball amb adolescents.

El meu exercici personal per aquest curs, ha estat lligar aquesta experiència professional amb les diferents teories i corrents psicològiques, per tal de poder crear una estructura que facilite la transmissió d’aquesta informació de manera ordenada.

Així, m’he esforçat en trobar l’origen de les diferents tècniques que he anat aprenent i aplicant durant tot aquest temps, i he volgut construir un marc que ens facilite saber quan i com utilitzar-les.

 

- Què motiva l'enunciat del curs?

L’enunciat del curs és tal qual el que es pretén que siga el curs: Un lloc segur on revisar els nostres propis recursos i en el que presentar aquelles problemàtiques que ara per ara, no ens atrevim a abordar en el àmbit terapèutic amb adolescents. Un espai on compartir dubtes, on ser escoltat i on practicar aquelles ferramentes que volem integrar dins dels nostres recursos personals.

També vol ser una porta per tots aquells i aquelles que es volen iniciar en el treball amb adolescents.

 

- Hi ha cap altre tema/punt que vulgueu destacar?

El curs té una gran quantitat de material teòric que es deixarà a disponibilitat de l’alumne. Però l’interès del mateix és l’orientació cap a la pràctica. Així, el curs té una estructura que vol donar lloc a que es puguen plantejar i resoldre dubtes. La finalitat última del curs es donar resposta a les necessitats que el grup presente la classe.

Per altre costat, el treball amb adolescents està contagiat del mite de la dificultat i el conflicte, però amb les ferramentes adients, pot resultar igual d’enriquidor i amable que qualsevol altre àmbit de la psicologia.

 

 

 

PROGRAMA E INSCRIPCIÓN: https://www.cop-cv.org/formacion/4620

 

Para más información:

Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana

Sede de Valencia

Calle Pintor Navarro Llorens, 19 y 21 bajo - 46008 València

Tel: 963 54 00 14  Fax: 963 54 00 13

e-mail: copcv-form@cop.es



Noticias relacionadas

  • 06/09/2024
Máster Profesional de Terapia Cognitivo-Conductual de la FIDAP

Ampliado el plazo de matrícula con descuento. El importe verá reducido su importe si su abono se realiza antes del 15 de septiembre de 2024.
Leer

  • 05/09/2024
Avance de programación - Experto Internacional en Psicología Aeroespacial

Se trata de un posgrado de 600 horas y profesora con amplia experiencia. Su inicio está previsto para octubre de 2024.
Leer

  • 05/09/2024
Curso de especialización en acoso laboral, sexual, por razón de sexo y por discriminación (Modalidad online)

Organizado por el COP de la Región de Murcia. Esta formación consta de 6 sesiones con la posibilidad de cursarlas de forma independiente o el curso completo. Tiene previsto su inicio el 1/10/24.
Leer

  • 05/09/2024
II Ciclo de conferencias de psicología del trabajo. Conferencia III: Psicología económica, presente y futuro

Se realizará en la Plataforma de Formación Online, el 24 de septiembre y será impartida por el psicólogo y economista Adrián Navalón López De La Rica. Esta conferencia está dentro del II Ciclo de Conferencias de psicología del trabajo, las organizaciones y los recursos humanos: 'Nuevos ámbitos de crecimiento y desarrollo PTORH'.
Leer

  • 05/09/2024
Webinar: 'Los tratamientos psicológicos en el siglo XXI ¿Qué nos pueden ofrecer las TIC?'

Webinar organizada por la FIDAP en colaboración con el COPCV y la Academia de Psicología de España. Tendrá lugar el día 3 de octubre a las 19:00h.
Leer