Participem en el Col·loqui sobre suïcidi organitzat per la UJI
Alba Sebastián, vocal de la Junta de Govern del COPCV, ha estat en aquest acte celebrat en la Universitat el 7 d'octubre, dins la II Setmana de la Salut Mental.
La Universitat Jaume I ha organitzat, amb motiu de la celebració el 10 d'octubre del Dia Mundial de la Salut Mental, la III Setmana de la Salut Mental, una acció orientada al benestar emocional de la comunitat universitària i de la societat en general i que se suma a l'atenció i acompanyament que, durant tot l'any, s’ofereix des de l’UJI.
Una de les activitats programades és la que es va celebrar el 7 d’octubre en la Facultat de Ciències Humanes i Socials de la Universitat Jaume I: el col·loqui A què ens referim quan parlem de suïcidi? Claus per a la prevenció i detecció, en el qual va participar Alba Sebastián, vocal de la Junta de Govern del COPCV; junt amb Carolina de Mingo de Patim, i Carmina González, representant del Telèfon de l'esperança. La moderadora va ser Cristina Giménez, directora Acadèmica del Centre Sanitari de la UJI:
La psicòloga va contextualitzar la temàtica aportant dades entre trobem que suïcidi és un problema de salut pública que afecta a tota la població, però sembla tindre més impacte entre la joventut. Segons l’INE, el 2022, el suïcidi va ser la primera causa de mort en persones de 12 a 29 anys i, en general, la segona causa de mort externa entre la població espanyola, el doble d’accidents de tràfic. “Múltiples factors biopsicosocials solen conjugar-se en la seua aparició que difereix segons la persona que ho experimente”.
“Si parlem de l’estudiantat universitari a l’UJI – va continuar -, un 20% en l'últim estudi del Ministeri d'universitats, va dir que tenia pensaments suïcides. I en un altre estudi fer per l’UJI, un 45% informava ansietat moderada o greu i una mica més del 20% problemes de depressió greus. No estan necessàriament units, però sabem que correlacionen”.