Tavernes estrena ‘La simfonia de la ment’, un musical familiar sobre ansietat, bipolaritat i depressió

A la seua estrena han assistit Andrea Ollero i Montserrat Martínez, vicedegana i assessora de l'àrea d'educativa del COPCV.

Adrián Romero Producciones i Con Ustedes Producciones estrenen el seu últim treball: ‘La simfonia de la ment, la música ho cura tot’, obra musical que, des del punt de vista d'Alma, una adolescent de 16 anys tracta diferents aspectes relacionats amb la salut mental concretament, l'ansietat, el trastorn bipolar i la depressió.

L'estrena s'ha realitzat el 13 de juny a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna i a ell, han assistit més de 300 xiquets i adolescents dels centres educatius de Tavernes així com representants de diferents entitats entre les quals es troba el Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana que dona suport a este projecte per ser una acció destinada a explicar les emocions, així com alguns dels desequilibris més comuns.

Mai s'ha fet en la Comunitat un musical sobre salut mental apte per a tots els públics”, ha comentat el seu director, Adrián Romero. Esta obra naix de la necessitat de visibilitzar els desequilibris emocionals i trastorns mentals perquè tothom, siga com siga la seua edat, puga comprendre'ls. Els valors i missatges que transmet arribaran de manera directa a l'espectador a través diferents composicions musicals originals compostes per Romero. El rock simfònic, el dance, o el reguetón, entre altres estils musicals, fan d'este espectacle una interessant proposta que sens dubte divertirà al públic familiar.

Diversos psicòlegs i psicòlogues han assessorat este treball el qual està complementat per material que tant les famílies com els docents en classe, podran treballar amb xiquets, xiquetes i adolescents. En assistir a la representació, se'ls entregarà material informatiu amb un codi QR que els portarà a una web oficial preparada expressament per a l'ocasió. A través d'esta web accediran a contingut, informació i jocs relacionats amb les emocions i la salut mental. “Està interessant molt als col·legis. Per això, es faran campanyes escolars i a partir de juliol l'obra inicia la seua gira amb funcions en valencià i en castellà”, ha explicat el seu director.

 

Després del primer passe, Andrea Ollero i Montserrat Martínez, vicedegana i assessora de l'àrea d'educativa del COPCV, respectivament, afirmen que este musical és un bon recurs didàctic dirigit a adolescents en matèria d'informació i prevenció en Salut Mental. D'una forma fresca i acolorida proporciona les claus per a tractar el malestar psicològic dels joves que amb el suport familiar i de les amistats combatran als personatges de l'ansietat, la bipolaritat i la depressió.

 



Noticias relacionadas

  • 03/09/2024
Análisis de la búsqueda de ayuda de los y las jóvenes que presentan malestar emocional

La búsqueda de ayuda no es la principal opción de los y las jóvenes que presentan malestar emocional: su respuesta más habitual es el aislamiento.
Leer

  • 01/09/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Necessitat de protecció i reducció de la vulnerabilitat per raons de trastorn autolesiu sense suïcidi

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Necesitad de protección y reducción de la vulnerabilidad en la infancia y adolescencia por razones de trastorno autolesivo sin suicidio y de ideación suicida. (Inscripción 03/09 a las 17 horas)
Leer

  • 30/08/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Comprendre i integra la història de vida en acolliment familiar: la intervenció des dels recursos de su

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Comprender e integra la historia de vida en acogimiento familiar: la intervención desde los recursos de apoyo (Inscripción 24/07 a las 17 horas)
Leer

  • 27/08/2024
Curs Específic Pla d'Infància i Adolescència: Valoració psicològica de l'oferiment per a acollir en família extensa: alguna cosa més que una valoració

Curso Específico Plan de Infancia y Adolescencia: Formación específica: valoración psicológica del ofrecimiento para acoger en familia extensa: algo más que una valoración psicométrica (Inscripción 22/07 a las 17 horas).
Leer

  • 26/08/2024
Curs Interdisciplinar Infància i Adolescència. Promovent apego segur en mares gestants en situació de risc (Inscripció 24/07 a les 17h)

Curso Interdisciplinar Plan de Infancia y Adolescencia. Promoviendo apego seguro en madres gestantes en situación de riesgo. (Inscripción 24/07 a las 17 h.)
Leer

  • 22/08/2024
GUÍA: Benestar emocional i salut mental en adolescents i joves. Guia de suport

Barcelona, Fundació PROBITAS, Federació Salut Mental Catalunya, 2024, 29 p.
Leer